20 жовтня у ТЦ GLOBUS 2 відкрився перший в Україні Кондитерський простір Всеукраїнської асоціації кондитерів. Загальна площа нового закладу – 249 м². Простір передбачає кав’ярню-кондитерську, школу кондитерів, професійний магазин, а також дегустаційну зону.
20 жовтня у Міжнародний день кондитера відбулося урочисте відкриття першого в Україні Кондитерського простору Всеукраїнської асоціації кондитерів. Простір знаходиться на першому поверсі ТЦ GLOBUS 2 та займає площу 249 м².
Відкриття такого простору є унікальною подією не тільки для торгового центру, але й для кулінарної спільноти. Вперше відкрито не просто кав’ярню-кондитерську, а професійний тематичний простір, де можна отримати вичерпну інформацію про кондитерське мистецтво, набути практичних знань від людей, які є найкращими представниками цієї професії в Україні.
Саме у Кондитерському просторі відтепер знаходиться Всеукраїнська асоціація кондитерів, засновниками якої є Кирило Сміян та Даша Шарапова.
Кирило Сміян – власник Кондитерського дому “SMIYAN”, а також один з суддів телевізійного шоу “Король десертів” від 1+1 Медіа. Даша Шарапова має великий досвід у кондитерській справі та є засновником та CEO ресторану-пекарні «Slivki общества».
Фактично Простір розділено на чотири функціональні зони, які включають:
– Кав’ярню – кондитерську, де будуть представлені десерти від українських кондитерів.
– Студія – кондитерська, де будуть проводитися майстер-класи та навчання для кондитерів та всіх бажаючих. Студія обладнана всім необхідним та може вмістити до 50 осіб для проведення теоретичних занять та до 24 осіб – для практичних.
– Магазин-корнер для кондитерів – тут можна придбати обладнання, інструменти, форми для випікання, професійний одяг та багато іншого, що допоможе у створенні власних солодких шедеврів.
– Дегустаційна зона – це затишний куточок Простору, де планується проведення дегустацій та гастрономічних зустрічей з шеф-кухарями.
У Просторі передбачено дитячу зону, де діти зможуть знайти собі цікаві заняття та посмакувати натуральні десерти (натуральність – основа кулінарної філософії засновників Асоціації), поки батьки відпочивають або знаходяться на занятті.
Партнери першого українського кондитерського простору Всеукраїнської асоціації кондитерів:
– МЕRX HoReCa – компанія з 25-річним досвідом роботи на ринку обладнання і меблів для підприємств торгівлі та харчування, готелів;
– METRO Cash & Carry – одна з провідних міжнародних торгових компаній;
– Ardis Group – імпортер унікальних сирів з різних куточків світу;
– Master Martini Ukraine – постачальник високоякісних харчових інгредієнтів для кондитерського та хлібобулочного виробництва, ресторанного бізнесу від концерну Unigrа S.r.l;
– i—CHEF by Irina Makhinko – вітчизняний бренд з пошиву професійного одягу для кондитерів;
– «Форвард» – високоякісний посуд для HoReCa;
– «Mister HoReCa/Містер ХоРеКа» – компанія, що спеціалізується на продовольчих товарах HoReCa;
– PostEat – профільне гастрономічне онлайн-видання.
Кондитерський простір вже працює у тестовому режимі. Графік роботи: з 10:00 до 22:00.
Інформацію про події та майстер-класи можна знайти на сторінці Асоціації у Facebook – https://www.facebook.com/UkrainianConfectionersAssociation/.
Більше фото з відкриття на сторінці ТЦ GLOBUS у Facebook – https://www.facebook.com/tcGlobus.
Про Всеукраїнську Асоціацію кондитерів. Об’єднання кондитерів України. Єдиний інформаційний простір для обміну інформацією, освіти та розвитку. Місія організації – створити єдину всеукраїнську платформу спілкування між поціновувачами солодкого, виробниками – професіоналами та кондитерами – аматорами.
Ставить за мету постійно створювати для членів Асоціації цікаві та пізнавальні заходи. Вся діяльність буде направлена саме на просвітницьку та дослідну роботу.